onsdag 25. februar 2015

Stephen Glass - ''Stjernejournalisten''

Foto av Blok2004
Filmen Shattered Glass er en Amerikansk drama film som ble utgitt i 2003. Filmen er basert på en sann historie om stjernejournalisten Stephen Glass og hans karriere som journalist.

Filmen handler om den unge Stephen Glass som jobber som journalist i magasinet The New Republic. Han blir kjent for sine brilliante og humoristiske artikler og blir fort en stab skribent. En dag får Glass's redaktør, Micheal Kelly, sparken og blir erstattet med skribenten Charles ''Chuck'' Lane. Her starter konflikten.
Glass publiserer en artikkel med tittelen ''Hack Heaven'', og journalisten for Forbes Digital Tool, Adam Penenberg undersøker denne artikkelen. Der finner han ut at avdekking av kildene ikke er så lett. Penenberg ringer The New Republic for å opplyse om det han hadde funnet ut av, og Chuck Lane blir mistenkelig når Glass ikke greier å støtte kildene sine.


Foto av imgbuddy.com
Stephen Glass går fra å være en anerkjent og troverdig journalist til et desperat og skamfullt menneske. I begynnelsen blir Glass sett på som en stjernejournalist med spennende og morsomme artikler, men etter at Lane finner ut sannheten om hva Stephen Glass egentlig har drevet med blir Glass desperat og lyver. Glass bryter sammen og gjør ikke annet enn å lyve enda mer for å forbli en journalist.

Jeg synes at Shattered Glass var en morsom og glimrende film. Spenningen bygget seg opp og man ble bare mer og mer nysgjerrig. 
Jeg gir den terningkast 5, fordi selv om det er en flott og spennende film, så er den også tung og vanskelig å følge med på, og slutten var litt forvirrende. 
Men ellers var dette en bra film som jeg anbefaler for ungdommer fra alderen 14 år og oppover, fordi som sagt den er litt tung og vrien, og det er noen skjellsord her og der. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar